- 1
- 2
- 3
Petitfours
Laat je gebakjes maar aan de Fransen over! Petitfours zijn behalve charmant ook nog eens erg smakelijk. Gasten verrassen met deze chique traktaties? Hieronder vind je de lekkerste recepten.
Ingrediënten

Wat zijn petitfours?
Heb je iets te vieren? Dan pak je uit met petitfours. Dit zijn kleine gebakjes die vaak geserveerd worden bij een high tea, een grand dessert tijdens kerst, op een bruiloft of een feestje. Er zijn verschillende soorten petitfours: cakejes gevuld met slagroom, chipolata of crème en bedekt met een laagje marsepein of glazuur.

Hoe maak je petit
Zelf petitfours maken? Het lijkt misschien een lastige klus, maar deze kleine gebakjes zijn eigenlijk eenvoudig te maken. Eerst maak je een beslag van eieren, suiker en bakmeel. Dit mengsel gaar je vervolgens in de oven totdat het biscuit lichtbruin is. Snijd hierna kleine vierkanten uit het biscuit en bestrijk elk gebakje met een zelfgemaakte botercrème. Zet de petitfours even in de vriezer, versier ze met marsepein of fondant en je bent klaar! Nog makkelijker: je kunt de gebakjes ook maken met kant-en-klare brownies of cake.