Soufflé
Soufflé

Soufflé

Souffleren betekent letterlijk rijzen en let maar op, binnenkort rijst het aantal supersoufflés bij jou de spreekwoordelijke pan (ok, je oven) uit met deze heerlijke recepten en gouden tips.

Ham-kaassoufflés

Ham-kaassoufflés

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C en zet de bakplaat in het midden van de oven. Vet de ramequins in met wat boter en bestrooi de binnenkant met het paneermeel. Zorg dat de bodem en de zijkanten bedekt zijn.
  2. Smelt de boter op laag vuur zonder dat hij kleurt en voeg de bloem toe. Laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend de melk toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zacht koken en haal van het vuur. Snijd de ham en bieslook fijn en roer samen met de kaas en de mosterd door de saus. Laat afkoelen. Roer regelmatig.
  3. Splits de eieren. Maak een kom vetvrij: wrijf hem in met een doorgesneden citroen of was de kom af met heet water en afwasmiddel en droog de kom af. Klop de eiwitten in de kom stijf met een mixer. Roer de eidooiers door het ham-kaasmengsel. Spatel vervolgens het eiwit er snel door. Verdeel het mengsel over de ramequins. Zet ca. 20 min. op de bakplaat in de oven. Verlaag de temperatuur direct nadat je ze erin hebt gezet naar 200 °C. Open de ovendeur niet tijdens de baktijd! Serveer direct.