Cho­co­la­de pe­tit­fours met ker­sen

(60) waardeer
nagerecht 4 personen
4 60

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop. Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan. Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan. Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 el kirsch over voor het glazuur). Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op. Bedek elke onderkant met een bovenkant. Roer de poedersuiker om met de laatste el kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur). Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers. Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.

Tip:

Als het glazuur niet glad genoeg wordt, kunt u voorzichtig een paar druppels extra kirsch toevoegen. Het geheel moet wel dik blijven!

Tip:

Liever geen alcohol? Vervang de kirsch dan door de kersensiroop.

video

Slag­room klop­pen

allerhande-kids - 01:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.