Kersen-ricottamousse
Kersen-ricottamousse

Kersen-ricottamousse

20 min. bereiden
1 uur wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 blaadjes

gelatine

40 g

kersen in pot

200 ml

verse slagroom

40 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

200 g

ricotta

60 g

pure chocolade

4 plakken

chocoladecake

Dit heb je nodig

  • uitsteekvormpje (Ø 8 cm)

Aan de slag

1

Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Laat de kersen uitlekken en bewaar de siroop. Snijd de kersen in stukjes en klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de vanillesuiker en stukjes kers door de ricotta. Verhit 50 ml kersensiroop.

2

Knijp de gelatine goed uit en laat in de hete siroop oplossen. Schep de gelatine door de ricotta. Hak de chocolade grof en meng door het ricottamengsel en schep ook de slagroom erdoor.

3

Steek met een uitsteekring of glaasje 4 rondjes uit de plakjes cake. Bekleed de ringen met vershoudfolie en zet op 4 bordjes. Leg de rondjes cake in de ringen. Verdeel het ricottamengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de mousse in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Verwijder de ringen en haal het folie van de mousse. Garneer met kersen.

tip

variatietipHet originele recept van Clara den Hartogh wordt gemaakt met gekonfijte amarenakersen en 50 ml amarenasiroop in plaats van kersen op siroop. Bij gebruik van amarenakersen de cake besprenkelen met ca. 1 ½ el marasquin (slijter).

bereidingstipVoor het uitsteken kun je ook plastic bekers zonder bodem gebruiken.