Voorgerechten met coquilles

Voorgerechten met coquilles

De volle, zachte, lichtzoete smaak van coquilles heeft maar weinig opsmuk nodig. Een indrukwekkend begin van je diner, en minder moeilijk te bereiden dan je denkt! Onze belangrijkste tip? Bak deze ‘parels van de zee’ niet te lang, om te voorkomen dat ze taai worden.

Voorgerecht met coquilles maken

Voorgerecht met coquilles maken

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en laat zonder de deksel nog even droogstomen. Breng ondertussen de melk met de knoflook tegen de kook aan, laat van het vuur 5 min. staan.
  2. Doe de aardappelen met ⅘ boter en de melk in de blender en mix in 2 min. glad. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Klop de slagroom stijf. Spatel een deel aardappelcrème door de room en meng dan alles voorzichtig door elkaar met een spatel, zorg dat het mengsel luchtig blijft.
  4. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak per persoon drie coquilles 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en net gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
  5. Schep de aardappelcrème op de borden. Verdeel de coquilles erover en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Verdeel de groene kiemgroente en de zwarte vispareltjes in het midden van elk bord.
Mag je coquilles eten wanneer je zwanger bent?

Mag je coquilles eten wanneer je zwanger bent?

Zolang ze goed bereid zijn, is het over het algemeen veilig om coquilles te eten tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om rauwe of onvoldoende verhitte schelpdieren te vermijden vanwege het risico op door voedsel overgedragen ziekten. Zorg er daarom voor dat coquilles volledig gaar zijn, met een doorschijnende structuur en een stevige textuur, om zo mogelijke gezondheidsrisico's te minimaliseren. Bij twijfel is het altijd verstandig om advies in te winnen van een zorgverlener.

Welke wijn past bij coquilles?

Coquilles hebben een delicate smaak en textuur, waardoor ze goed samengaan met lichte en verfrissende witte wijnen. Een sauvignon blanc is een goede keuze door de levendige zuren en fruitige tonen die mooi samengaan met de subtiele zeevruchtsmaak. Je kunt ook denken aan een pinot grigio of een chardonnay met een lichte en elegante stijl.

Voor een elegantere touch kun je ook kiezen voor een mousserende wijn zoals een brut champagne of een droge prosecco. De bubbels en verfrissende eigenschappen van deze wijnen vullen de zachtheid van de coquilles goed aan.

Welke wijn past bij coquilles?