Kook de worteltjes 5-10 min. in ruim kokend water. Spoel onder koud stromend water. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Doe de helft van het citroensap en -rasp en de peterselie met ⅗ van de olijfolie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Verhit ⅕ van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de coquilles (in delen) in 3 min. glazig en lichtbruin, keer halverwege.
Snijd 8 worteltjes (per 4 personen) in schuine plakjes. Meng de grapefruit- en sinaasappelpartjes met de rest van de olijfolie. Verdeel de slamix over de glazen. Schep de citruspartjes erop, verdeel de coquilles en wortel erover en besprenkel met de dressing.
Coquille-cocktail met grapefruit in een glas
Fris en feestelijk in een glas: zachte coquilles met wortel, grapefruit en een kleurrijke salade van rode biet en radicchio. Makkelijk op te bouwen en perfect als lichte start van je kerstdiner.
- variatietipOok lekker met chantenay worteltjes.
- vegantipLekker met plakjes gebakken knolselderij in plaats van coquilles.
- wijntipWit, fris en droog: Viverty Sauvignon Blanc Alcoholvrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Coquille-cocktail met grapefruit in een glas
Fris en feestelijk in een glas: zachte coquilles met wortel, grapefruit en een kleurrijke salade van rode biet en radicchio. Makkelijk op te bouwen en perfect als lichte start van je kerstdiner.

voorgerecht
4 personen
255 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de worteltjes 5-10 min. in ruim kokend water. Spoel onder koud stromend water. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Doe de helft van het citroensap en -rasp en de peterselie met ⅗ van de olijfolie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Verhit ⅕ van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de coquilles (in delen) in 3 min. glazig en lichtbruin, keer halverwege.
Snijd 8 worteltjes (per 4 personen) in schuine plakjes. Meng de grapefruit- en sinaasappelpartjes met de rest van de olijfolie. Verdeel de slamix over de glazen. Schep de citruspartjes erop, verdeel de coquilles en wortel erover en besprenkel met de dressing.
variatietip:Ook lekker met chantenay worteltjes.
vegantip:Lekker met plakjes gebakken knolselderij in plaats van coquilles.
wijntip:Wit, fris en droog: Viverty Sauvignon Blanc Alcoholvrij (https://www.ah.nl/producten/product/wi465843).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g geschrapte worteltjes
1 biologische citroen
7½ g verse platte peterselie
5 el extra vierge olijfolie
1 grapefruit
1 sinaasappel
12 AH Excellent verse coquilles
20 g AH Excellent slamelange rucola biet radicchio
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
tumbler glas