Coquilles in notenboter
Coquilles in notenboter

Coquilles in notenboter

De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht.

15 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

hazelnoten

1

sjalotje

7½ g

verse peterselie

75 g

ongezouten roomboter

12

AH Excellent verse coquilles

De malse structuur van de coquilles in combinatie met de volle smaak van de notenboter maken dit tot een ideaal voorgerecht.

Aan de slag

1

Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn.

2

Verhit 15 g boter in een steelpan (per 4 personen) en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit.

3

Verhit 1 el gesmolten boter (per 4 personen) uit de steelpan in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 4 min. Keer halverwege. Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover. Serveer direct.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.