Recepten met gerookte zalm
Recepten met gerookte zalm

Recepten met gerookte zalm

Met smoky, zoutige zalm kun je alle culinaire kanten op. Van pasta tot salade en als beleg op een bagel met een lik cream cheese: er is weinig wat niet opknapt van gerookte zalm. Dit zijn onze favorieten!

Voorgerecht met gerookte zalm maken
Voorgerecht met gerookte zalm maken

Voorgerecht met gerookte zalm maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 8 kwarteleieren
  • 1 Liefde & Passie durumbrood
  • ½ citroen
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl Kühne mierikswortel in pot
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 takjes verse krulpeterselie

Nodig in de keuken

  • broodrooster
  1. Kook de eitjes in 2 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  2. Snijd ondertussen het kapje van het brood en snijd 4 broodplakken van 1 cm dik (per 4 personen). Rooster de plakken in de broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng een ½ tl citroenrasp met de crème fraîche en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Besmeer de toast met de mierikswortelcrème. Verdeel de zalm erover en leg de kwarteleitjes erop. Garneer met de peterselie en bestrooi met peper.