Vissoep
Vissoep

Vissoep

Zin in een vissoepje? Met een zelfgemaakte vissoep als bouillabaisse of een chowder vis je in elk geval niet achter het net!

Vissoep recepten

Vissoep maken: zo doe je dat
Vissoep maken: zo doe je dat

Vissoep maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

250 g

winterpeen

1

prei

2 el

traditionele olijfolie

1

iets kruimige aardappelen

1 liter

visbouillon

1

basis voor pastasaus Italiaanse kruiden

400 g

diepvries kabeljauwfilet

1

vers stokbrood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  1. Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en helft van de ontdooide kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
  2. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is. Verdeel de soep over kommen en serveer met het stokbrood.