Champignonsoep
Champignonsoep

Champignonsoep

Paddenstoelenliefhebbers opgelet! Met deze handige tips zet je in een handomdraai jouw favoriete champignonsoep op tafel. Eet jij ’m liefst helder of romig? Hoe dan ook lekker met verse kruiden en broodstengels!

Champignonsoep recepten

Romige champignonsoep maken

Romige champignonsoep maken

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

250 g

champignons

50 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

1 liter

kraanwater

2

kippenbouillontabletten

3 el

crème fraîche

  1. Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
  2. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
  3. Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.

Wat is lekker bij champignonsoep?

Tosti’s, sandwiches, broodstengels en focaccia zijn heerlijk bij champignonsoep. Zo stel je gemakkelijk een vullende soep samen. Wie het liever licht houdt, bijvoorbeeld voor de lunch, kan ook een groene salade bij champignonsoep serveren. Lekker met tomaatjes, komkommer en een simpele vinaigrette. Alleen soep eten, maar wel nét even anders? Varieer met groenten en voeg eens broccoli, paprika, knolselderij of andere paddenstoelen toe. Of varieer met kruiden als koriander, peterselie en tijm, of voeg wat rode peper toe.

Champignonsoep bewaren, invriezen en opwarmen

Champignonsoep kun je, na maximaal 2 uur afkoelen, 2 dagen bewaren in de koelkast. Liever invriezen? Verdeel de champignonsoep eventueel in porties en bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Warm de soep later in een pannetje weer op en voeg eventueel op het laatst nog wat verse kruiden toe zoals koriander, peterselie of tijm.

Champignonsoep bewaren, invriezen en opwarmen