
Heldere champignonsoep
Een klassieke soep waar je af en toe gewoon écht zin in kunt hebben.
Ingrediënten
4 personen
400 g
champignons
1
kleine ui
25 g
ongezouten roomboter
1 takje
verse tijm
1 el
cognac
1½
kippenbouillontablet
750 ml
water
1 el
olijfolie met witte truffelaroma
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui. Verhit boter in een (soep)pan. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes. Voeg de knoflook toe. Voeg de champignons en het takje tijm toe en bak ca. 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de cognac, het bouillontablet en water toe. Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken. Verwijder de tijm en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Heldere champignonsoep
Een klassieke soep waar je af en toe gewoon écht zin in kunt hebben.

voorgerecht
4 personen
105 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui. Verhit boter in een (soep)pan. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes. Voeg de knoflook toe. Voeg de champignons en het takje tijm toe en bak ca. 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de cognac, het bouillontablet en water toe. Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken. Verwijder de tijm en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.
bewaartip:U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm op de dag zelf langzaam op laag vuur. U kunt de soep in een afgesloten bak invriezen.
kookstaptip:Roer voor een romig effect 100 ml slagroom door de soep.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g champignons
1 kleine ui
25 g ongezouten roomboter
1 takje verse tijm
1 el cognac
1½ kippenbouillontablet
750 ml water
1 el olijfolie met witte truffelaroma