Gepofte knoflooksoep
Gepofte-knoflooksoep? Ja! Want door het poffen krijgt de knoflook een bijzonder zachte, zoetige smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 bollen knoflook
- 3 middelgrote uien
- 30 g ongezouten roomboter
- 3 blaadjes gedroogde laurierblaadjes
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
- 3 el tarwebloem
- 375 ml verse slagroom
- 1 liter water
- 1 kippenbouillontablet
Keukenspullen
- bakplaat
- bakpapier
- zeef
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het bovenste puntje van de bollen knoflook. Leg de bollen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bollen.
- Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee. Voeg de room, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in mooie glaasjes of kommetjes.
bewaartip:
De soep is, eenmaal afgekoeld, in een goed afgesloten bak ook 2-3 maanden houdbaar in de vriezer.
bewaartip:
Je kunt deze soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.

Gepofte knoflooksoep
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 230 kcal
- eiwit 3 g
-
koolhydraten 9 g
waarvan suikers 3 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 400 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Gepofte knoflooksoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepofte knoflooksoep
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- 3 bollen knoflook
Snijd het bovenste puntje van de bollen knoflook.
Leg de bollen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar.
Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bollen.
- 3 middelgrote uien
- 30 g ongezouten roomboter
- 3 blaadjes gedroogde laurierblaadjes
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur.
- 3 el tarwebloem
Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee.
- 375 ml verse slagroom
- 1 liter water
- 1 kippenbouillontablet
Voeg de room, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.
Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in mooie glaasjes of kommetjes.
bewaartip:
De soep is, eenmaal afgekoeld, in een goed afgesloten bak ook 2-3 maanden houdbaar in de vriezer.
bewaartip:
Je kunt deze soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.