Kerstsoep
Kerstsoep

Kerstsoep

Zet in no time een smaakvolle kerstsoep op tafel: van zelfgemaakt tot klaar in tien minuten. Húp in een mooi kommetje, maak het af met een feestelijke garnering en het feest kan beginnen!

Pastinaak-knolselderijsoep met truffel in een glaasje

Pastinaak-knolselderijsoep met truffel in een glaasje

  1. Schil de pastinaak, aardappel en de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de pastinaak, aardappel en knolselderij toe en roer door. Schenk er het water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook 20 min. met de deksel op de pan.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de slagroom toe. Laat nog 2 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng de kaaspoeder door de soep.
  4. Verdeel de soep over de glaasjes. Schep in elk glaasje een lepeltje truffel-tapenade en roer door. Bestrooi met de bieslook.
Hoe maak je een heldere kerstsoep?

Hoe maak je een heldere kerstsoep?

Een lichte en heldere kerstsoep is dé luchtige start van je kerstdiner. En het is nog snel gemaakt ook. Voor een heldere kerstsoep gebruik je voornamelijk runderbouillon, kippenbouillon of groentebouillon. Deze bouillon laat je goed intrekken, zodat de smaak optimaal wordt. In de tussentijd zorg je voor de groenten en/of de stukjes vlees. Probeer tijdens kerst eens de heldere ossenstaartsoep of de heldere kerstsoep met cantharellen.

Koude of warme kerstsoep?

Je bent druk bezig met het kerstmenu, maar je bent er nog niet uit. Wordt het koude of warme kerstsoep als voorgerecht? Warme kerstsoep is wat meer vanzelfsprekend, omdat het winter is en iedereen de warmte wat meer op zoekt. Met een heerlijke pastinaaksoep, pompoensoep of bouillabaissesoep steel je de show. Maar met een koude kerstsoep kun je echt verrassen. Ga voor een verrukkelijke gazpacho en waan je even in Spanje tijdens de kerstdagen.

Koude of warme kerstsoep?