Snijd ⅔ romatomaten in kwarten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de gesneden tomaat 5 min. Voeg de Italiaanse kruiden, tomaten uit blik en gesneden basilicumtakjes toe en breng aan de kook. Laat 10-15 min. op laag vuur koken, roer af en toe.
Snijd ondertussen de rest van de romatomaat in blokjes van 0.5 cm. Snijd de basilicumblaadjes fijn, meng met de blokjes tomaat en breng op smaak met peper.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de slagroom erdoor en verwarm nog 2 min.
Schenk de soep in de amuseglaasjes en verdeel het tomaten-basilicummengsel erover. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.
Tomatensoepje in glas
Kleine glaasjes romige tomatensoep die je makkelijk serveert: vol smaak en met een feestelijke topping van tomaat en basilicum. Ideaal voor bij de borrel én goed voor te bereiden.
- bereidingstipMaak de soep tot en met stap 4 een dag van tevoren. Warm vlak voor het serveren op middelhoog vuur op.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tomatensoepje in glas
Kleine glaasjes romige tomatensoep die je makkelijk serveert: vol smaak en met een feestelijke topping van tomaat en basilicum. Ideaal voor bij de borrel én goed voor te bereiden.

voorgerecht
8 personen
80 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd ⅔ romatomaten in kwarten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de gesneden tomaat 5 min. Voeg de Italiaanse kruiden, tomaten uit blik en gesneden basilicumtakjes toe en breng aan de kook. Laat 10-15 min. op laag vuur koken, roer af en toe.
Snijd ondertussen de rest van de romatomaat in blokjes van 0.5 cm. Snijd de basilicumblaadjes fijn, meng met de blokjes tomaat en breng op smaak met peper.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de slagroom erdoor en verwarm nog 2 min.
Schenk de soep in de amuseglaasjes en verdeel het tomaten-basilicummengsel erover. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.
bereidingstip:Maak de soep tot en met stap 4 een dag van tevoren. Warm vlak voor het serveren op middelhoog vuur op.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
3 romatomaten
5 g verse basilicum
2 el milde olijfolie
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
200 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
50 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer
AH Excellent dubbel houten draaiplateau
amuseglaasjes