Kersthapjes
Kersthapjes

Kersthapjes

Om alvast in de stemming te komen, en stiekem ook om je gasten zoet te houden terwijl jij de laatste hand legt aan het diner: de lekkerste kersthapjes. En die maak je gewoon zelf!

Kersthapjes recepten

Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

Ingrediënten

8 porties

3

sjalotten

20 g

ongezouten roomboter

1½ el

cremaceto balsamico

75 g

cranberrypaté

8 plakjes

AH Biologisch ontbijtspek

15 g

rucola

Dit heb je nodig

  • amuselepels

  1. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
  3. Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.