Borrelhapjes
Borrelhapjes

Borrelhapjes

Feestje? Borrel? Daar horen natuurlijk borrelhapjes bij! Dé manier om je gasten te verrassen is met zelfgemaakte hapjes. Zoet of hartig, warm of koud, makkelijk te maken of juist een leuke uitdaging. Van bitterballen tot groentensnacks. Hieronder vind je alle borrelhapjes op een rij.

Borrelbrood maken: zo doe je dat

Borrelbrood maken: zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de traybake of bakplaat met bakpapier. Maak van vellen aluminiumfolie 3 bollen van Ø 6-8 cm. Hiermee worden de holten in het deeg gevormd. Bestrijk de bollen rondom met de olie en leg ze een beetje uit elkaar op de bakplaat.
  2. Halveer de rozemarijntakjes. Verdeel de olijven, semi-gedroogde cherrytomaten (bewaar de olie) en rozemarijntakjes over de bakplaat. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol het uit over de aluminiumbollen en de olijven en tomaten op de bakplaat (de tomatensaus uit de verpakking gebruik je niet). Druk het deeg voorzichtig aan, zodat de olijven, tomaten en rozemarijn er goed mee afgedekt worden. Bak ca. 15 min. in de oven tot goudbruin en knapperig.
  3. Meng ondertussen de minimozzarella met 1 el olie van de semi-gedroogde cherrytomaten in een kleine kom.
  4. Haal het borrelbrood uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg een plank of platte serveerschaal omgekeerd op het borrelbrood en keer samen met de traybake om. Leg losse olijven en tomaten weer terug op het borrelbrood, verwijder de aluminiumbollen en laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Vul de holten met de spianata romana, prosciutto crudo en de gemarineerde minimozzarella.