Borrelplank
Borrelplank

Borrelplank

Niets zo feestelijk als een uitgebreide borrelplank. Een goedgevulde borrelplank samenstellen wordt een eitje met al onze borrelhapjes. De perfecte manier om de dag af te sluiten!

Charcuterie plank

Charcuterie plank

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de druiven in een braadslee. Steek de takjes tijm ertussen en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Rooster de druiven ca. 10 min. in de oven. Bak tegelijkertijd het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Leg ondertussen de 3 soorten kaas verspreid over de plank. Snijd de fuet in dunne plakjes en leg ze in de vorm van een slang op de plank. Leg de bresaola en prosciutto verspreid op de plank.
  3. Doe de uienchutney en hummus in bakjes, besprenkel de hummus met de rest van de olie en zet de bakjes op de plank.
  4. Breek de toast in grove stukken. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Snijd het stokbrood in sneetjes. Verdeel de druiven, toast, komkommer, stokbrood en trostomaatjes aan de tak over de nog open ruimtes op de plank.
Borrelplank maken: zo doe je dat

Borrelplank maken: zo doe je dat

Bedenk als eerst of je al je borrelhappen kant-en-klaar haalt, of zelf de keuken in duikt. Kies bijvoorbeeld een paar romige kazen uit, wat lekker vlees zoals parmaham of paté en haal crackers of brood waar je alles op kunt eten. Denk ook aan een frisse tegenhanger als augurken, olijven of zelfs fruit zoals druiven of partjes appel. Ga je zelf aan de slag? Deze bladerdeeghapjes met rode ui doen het altijd goed. Of pak uit met dit spectaculaire borrelbrood uit de oven.

Borrelplankideeën: zo varieer je

Met een borrelplank kun je eindeloos variëren. Kies bijvoorbeeld elke keer een ander land uit als thema. Italiaans met caprese, vitello tonnato en ansjovis, Frans met paté, Franse kazen en augurken of oer-Hollands met blokjes kaas, ossenworst en leverworst. Probeer ook eens te variëren met vis en maak deze latkes met zalm en crème fraîche. Of ga voor een compleet vegetarische borrelplank met bruschetta met paddenstoelen en kruidenolie of koriander-avocadopesto.

Borrelplankideeën: zo varieer je
Kaasplankje maken: zo doe je dat

Kaasplankje maken: zo doe je dat

Het liefst alleen maar kaas op je plank? Dat kan natuurlijk! Zorg er dan wel voor dat je verschillende soorten kaas uitkiest, zodat je bij elke hap kunt afwisselen. Kies voor een zachte romige kaas (brie of chaource), een harde kaas (pecorino of Hollandse oude kaas), een blauwe kaas (roquefort) en een roodflora (munster). Serveer met verschillende soorten crackers of brood en zorg ook altijd voor een frisse tegenhanger zoals kleine augurkjes of druiven op je kaasplankje.