Ko­ri­an­der-avo­ca­do­pes­to

Drie groene favo's in een kommetje. Dippen maar!

(0) waardeer
bijgerecht Drie groene favo's in een kommetje. Dippen maar! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Pers de halve limoen uit. Doe de avocado met de jalapeño, koriander, knoflook, cashewnoten en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

serveertip:

Deze pesto is heerlijk bij de borrel op een stukje stokbrood of toastje; het gerecht is dan echter niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 37-38

Koriander-avocadopesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­ri­an­der-avo­ca­do­pes­to

1
1
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3
3
  • ½ limoen

Pers de halve limoen uit.

4
4
  • 25 g diepvries koriander
  • 1 teen knoflook
  • 40 g ongebrande cashewnoten
  • 30 g Parmigiano Reggiano-poeder

Doe de avocado met de jalapeño, koriander, knoflook, cashewnoten en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

5
5

Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

serveertip:

Deze pesto is heerlijk bij de borrel op een stukje stokbrood of toastje; het gerecht is dan echter niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.