Koriander-avocadopesto
Drie groene favo's in een kommetje. Dippen maar!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 verse groene jalapeñopeper
- 1 eetrijpe avocado
- ½ limoen
- 25 g diepvries koriander
- 1 teen knoflook
- 40 g ongebrande cashewnoten
- 30 g Parmigiano Reggiano-poeder
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- Pers de halve limoen uit. Doe de avocado met de jalapeño, koriander, knoflook, cashewnoten en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
serveertip:
Deze pesto is heerlijk bij de borrel op een stukje stokbrood of toastje; het gerecht is dan echter niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 190 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 4 g
waarvan suikers 2 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 240 mg
- vezels 3 g
Pittigheid
Ook te zien in
Koriander-avocadopesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Koriander-avocadopesto
- 1 verse groene jalapeñopeper
Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
- ½ limoen
Pers de halve limoen uit.
- 25 g diepvries koriander
- 1 teen knoflook
- 40 g ongebrande cashewnoten
- 30 g Parmigiano Reggiano-poeder
Doe de avocado met de jalapeño, koriander, knoflook, cashewnoten en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
serveertip:
Deze pesto is heerlijk bij de borrel op een stukje stokbrood of toastje; het gerecht is dan echter niet meer glutenvrij.