Koriander-avocadopesto
Koriander-avocadopesto

Koriander-avocadopesto

Drie groene favo's in een kommetje. Dippen maar!

5 min. bereiden
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse groene jalapeñopeper

1

eetrijpe avocado

½

limoen

25 g

diepvries koriander

1 teen

knoflook

40 g

ongebrande cashewnoot

30 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Drie groene favo's in een kommetje. Dippen maar!

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

2

Pers de halve limoen uit. Doe de avocado met de jalapeño, koriander, knoflook, cashewnoten en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

tip

serveertipDeze pesto is heerlijk bij de borrel op een stukje stokbrood of toastje; het gerecht is dan echter niet meer glutenvrij.