bewaar
Feta-avocadodip
Feta-avocadodip
bewaar

Feta-avocadodip

Altijd favoriet bij de borrel: een lekkere zelfgemaakte dip. Met feta, avocado en verse kruiden, bijvoorbeeld.

10 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

150 g

feta

2

eetrijpe avocado's

1

limoen

1

jalapeñopepers

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Altijd favoriet bij de borrel: een lekkere zelfgemaakte dip. Met feta, avocado en verse kruiden, bijvoorbeeld.

Aan de slag

Snijd de feta in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper en halveer de peper. Doe de feta, avocado, het limoenrasp, het limoensap, de peper en koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.

serveertipServeer de dip met dunne crackers of naanbrood. (Dan is dit recept niet meer glutenvrij.)