Groen­te-bor­rel­plank

Deze vegan groente-borrelplank mag bij de borrel niet ontbreken. Combineer met een lekkere dip. Cheers!

(5) waardeer
bijgerecht Deze vegan groente-borrelplank mag bij de borrel niet ontbreken. Combineer met een lekkere dip. Cheers! 8 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg een grote houten plank klaar. Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snijd de kool in plakken. Snijd de tomaten en avocado in parten. Snijd de rode ui in dunne ringen. Was de knapperige groente. Snijd de witlof doormidden, houd de bospeen heel. Snijd de puntpaprika en bleekselderij in lange, dunne repen en snijd de radijs in dunne plakjes. Was het blad van de radijs.
  2. Leg alle sla, het radijsblad en de gesneden groente naast elkaar op de grote plank. De groente mag een beetje over elkaar heen liggen. Serveer met de smaakmakers. Doe de dressings in kleine kommetjes, zet tussen de groente en gebruik als dip.

serveertip:

Je kunt met deze borrelplank eindeloos variëren, met verschillende groentes, smaakmakers (zoals Parmezaanse kaas en spekjes) en dressings (zoals caesardressing). Maak de plank zoals jij hem lekker vindt. De plank is dan evt. niet meer veganistisch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 12 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Groente-borrelplank

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te-bor­rel­plank

1
1

Leg een grote houten plank klaar.

2
2
  • 1 krop romainesla
  • 100 g Chinese kool
  • 100 g bloemkool

Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snijd de kool in plakken.

3
3
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 150 g witlof
  • 150 g bospenen
  • 150 g puntpaprika's
  • 75 g radijsjes
  • 150 g bleekselderij

Snijd de tomaten en avocado in parten. Snijd de rode ui in dunne ringen. Was de knapperige groente.

4
4

Snijd de witlof doormidden, houd de bospeen heel.

5
5

Snijd de puntpaprika en bleekselderij in lange, dunne repen en snijd de radijs in dunne plakjes. Was het blad van de radijs.

6
6

Leg alle sla, het radijsblad en de gesneden groente naast elkaar op de grote plank. De groente mag een beetje over elkaar heen liggen.

7
7
  • 150 g snackaugurken
  • 100 g saladecroutons naturel
  • 150 g notenmix
  • 150 ml balsamicodressing
  • 150 g vegan mayonaise

Serveer met de smaakmakers. Doe de dressings in kleine kommetjes, zet tussen de groente en gebruik als dip.

serveertip:

Je kunt met deze borrelplank eindeloos variëren, met verschillende groentes, smaakmakers (zoals Parmezaanse kaas en spekjes) en dressings (zoals caesardressing). Maak de plank zoals jij hem lekker vindt. De plank is dan evt. niet meer veganistisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.