Whipped blauwe kaas met knapperige rauwkost

Van whipped feta tot whipped gorgonzola: door kaas te 'whippen' kan je 'm gebruiken als dip voor bijvoorbeeld knapperige rauwkost.

415 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de gorgonzola, zuivelspread en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale spread. Schep in een kom, besprenkel met de olie en ris de blaadjes van de takjes tijm erboven.

  2. Verwijder een stukje van de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de bieten in partjes en de bloemkool in roosjes. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd elke stengel in 3 gelijke stukken.

  3. Zet de spread in het midden van een schaal en verdeel de groenten eromheen.

  • bewaartipJe kunt de dip 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • combinatietipLekker met Lagunitas IPA of Federico Paternina Rioja Reserva.
  • vegatipVervang de gorgonzola door 150 g Castello creamy blue 70+.

Whipped blauwe kaas met knapperige rauwkost

Van whipped feta tot whipped gorgonzola: door kaas te 'whippen' kan je 'm gebruiken als dip voor bijvoorbeeld knapperige rauwkost.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig