bewaar
Rijstsalade met geroosterde peen, rode biet en tonijn
Rijstsalade met geroosterde peen, rode biet en tonijn
bewaar

Rijstsalade met geroosterde peen, rode biet en tonijn

Niets houdt je tegen, want deze smaakvolle rijstsalade met tonijn is ook nog eens budgetproof!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse bospeen

2 el

gedroogde tijm

2 el

olijfolie mild

300 g

zilvervliesrijst

145 g

tonijnstukken in olijfolie

500 g

gekookte rode bieten

1

rode ui

40 g

rucolaslamelange

3 el

rodewijnazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Niets houdt je tegen, want deze smaakvolle rijstsalade met tonijn is ook nog eens budgetproof!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd het loof van de peen, was het, snijd fijn en hou apart. Schrap de penen en halveer ze in de lengte. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de tijm en de olie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. het gesneden loof toe. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie (per 4 personen) op. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de ui in dunne halve ringen van een cm. Meng de bieten, ui en slamelange in een kom met de azijn en de tonijnolie. Meng de afgekoelde rijst door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Haal de peen uit de oven en roer de tonijn los met een vork. Schep de rijstsalade en peen op 4 borden en serveer de tonijn erbij.

variatietipVervang de tonijn door visvrije tonijn olijfolie (blikje 135 g, Seasogood); daarmee is het gerecht niet glutenvrij.

Rijstsalade met geroosterde peen, rode biet en tonijn

Niets houdt je tegen, want deze smaakvolle rijstsalade met tonijn is ook nog eens budgetproof!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig