bewaar
Italiaanse borrelplank
Italiaanse borrelplank
bewaar

Italiaanse borrelplank

Nodig: een mooie borrelplank. En verder... allemaal lekkers uit Italië.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

mini-mozzarellabolletjes

7½ g

verse basilicum

200 g

snoeptomaatjes

100 g

sweet piquanté peppers

150 g

nocellara olijven

70 g

parmaham

70 g

venkelsalami

80 g

mortadella con pistacchio

40 g

rucola

1 el

(olijf)olie

Dit heb je nodig

  • partyprikkers

Nodig: een mooie borrelplank. En verder... allemaal lekkers uit Italië.

Aan de slag

1

Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.

2

Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.

serveertipLekker met toastjes zoals: Fratelli Laurieri Tarallucci traditionali

variatietipHak pistachenoten grof en bestrooi de plakken mortadella ermee (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

variatietipKun je geen sweet pepper vinden? Vervang ze door bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes.