bewaar
Hollandse borrelplank
Hollandse borrelplank
bewaar

Hollandse borrelplank

Iets te vieren of gewoon een gezellige avond met vrienden? Borrel eens op z'n Hollands!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

Zuid-Hollandse grillworst

200 g

oude kaas

150 g

Limburgse metworst

4 sneetjes

roggebrood

2 el

grove Zaanse mosterd

330 g

augurken zoetzuur extra fijn

320 g

zilveruitjes zoetzuur

120 g

Zeeuwse leverworst

120 g

Brabantse bourgondische rib

Iets te vieren of gewoon een gezellige avond met vrienden? Borrel eens op z'n Hollands!

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de grillworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes. Snijd ondertussen de kaas in blokjes en de metworst in plakjes. Snijd de sneetjes roggebrood in vieren en doe de mosterd in een schaaltje. Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken. Verdeel de worst, kaas, mosterd, augurken, zilveruitjes, leverworst, rib en roggebrood over een borrelplank.

algemeenStreeckgenoten Vleeswaren zijn alleen verkrijgbaar in Albert Heijn-winkels in de betreffende regio’s of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door gewone grillworst, metworst, leverworst en casselerib of katenspek.