Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas
Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

Wil je snel klaar zijn voor de borrel? Ga voor dit makkelijke en ovenheerlijke borrelbrood!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden

1 teen

verse knoflook

10 g

verse bieslook

15 g

verse basilicum

75 g

oude kaas

200 g

roomkaas

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • spuitzak

Wil je snel klaar zijn voor de borrel? Ga voor dit makkelijke en ovenheerlijke borrelbrood!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

2

Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas. Doe de knoflook, kruiden, geraspte kaas en roomkaas in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.

3

Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood.

4

Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.

tip

Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

Instructievideo - 00:23 min.