Mini-bladerdeeghapjes met rode ui
Mini-bladerdeeghapjes met rode ui

Mini-bladerdeeghapjes met rode ui

Dunne aardappelplakjes toveren deze mini-bladerdeeghapjes om tot mini-pizza's con patate.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

250 g

vastkokende aardappel

50 g

Pecorino Romano

1

rode ui

1 teen

knoflook

1 takje

verse rozemarijn

2 el

olijfolie extra vierge

Dunne aardappelplakjes toveren deze mini-bladerdeeghapjes om tot mini-pizza's con patate.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de aardappelen en snijd in flinterdunne plakjes.

3

Rasp de kaas. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Haal de naaldjes van het takje rozemarijn en snijd fijn. Meng de olie met de knoflook, rozemarijn, peper en eventueel zout.

4

Beleg het bladerdeeg met de aardappelplakjes, laat ze een beetje overlappen. Verdeel de rode ui en knoflook-rozemarijnolie erover. Bestrooi met de kaas en bak de bladerdeeghapjes ca. 20 min. in het midden van de oven.

5

Neem uit de oven, snijd in stukken en serveer.