Ve­gan bla­der­deeg­hap­jes

Doe jezelf en je gasten een plezier en bak deze borrelproof en vegan bladerdeeghapjes.

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(2) waardeer
borrelhapje Doe jezelf en je gasten een plezier en bak deze borrelproof en vegan bladerdeeghapjes. 24 stuks
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en verdeel ze met de snijkant naar beneden over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem de zoete aardappel uit de oven (laat de oven aan) en laat ca. 10 min. afkoelen.
  2. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Dep goed droog met keukenpapier. Hak de pecannoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de nootmuskaat. Doe de kikkererwten, noten, ¾ van de tijm, de nootmuskaat en sojasaus in een kom. Prak met een vork de kikkererwten grof. Schep het zacht geworden vruchtvlees van de zoete aardappel uit de schil en schep met een vork het door het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg het bladerdeeg inclusief bakpapier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verdeel op elk stuk bladerdeeg een rij met het zoete-aardappelmengsel, net naast het midden van elk stuk deeg. Vouw de lange kant van het deeg over het mengsel en druk aan met je vingers of met een vork. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten plakken. Bestrijk het bladerdeeg met de vegan mayo, bestrooi met de rest van de tijm. Snijd elke rol in 12 stukjes, verdeel ze over de bakplaat zodat ze elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven in ca.20-25 min. goudbruin en gaar.
video

Ve­gan bla­der­deeg­hap­jes

leuk-snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Vegan bladerdeeghapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan bla­der­deeg­hap­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen

Halveer de zoete aardappelen in de lengte en verdeel ze met de snijkant naar beneden over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4

Neem de zoete aardappel uit de oven (laat de oven aan) en laat ca. 10 min. afkoelen.

5
5
  • 400 g kikkererwten

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

6
6

Dep goed droog met keukenpapier.

7
7
  • 60 g ongezouten pecannoten
  • 4 takjes verse tijm
  • ½ tl nootmuskaat

Hak de pecannoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de nootmuskaat.

8
8
  • 2 el sojasaus

Doe de kikkererwten, noten, ¾ van de tijm, de nootmuskaat en sojasaus in een kom. Prak met een vork de kikkererwten grof.

9
9

Schep het zacht geworden vruchtvlees van de zoete aardappel uit de schil en schep met een vork het door het kikkererwtenmengsel.

10
10

Breng op smaak met peper en zout.

11
11
  • 270 g vers bladerdeeg

Leg het bladerdeeg inclusief bakpapier op een bakplaat.

12
12

Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verdeel op elk stuk bladerdeeg een rij met het zoete-aardappelmengsel, net naast het midden van elk stuk deeg.

13
13

Vouw de lange kant van het deeg over het mengsel en druk aan met je vingers of met een vork.

14
14

Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten plakken.

15
15
  • 1 el vegan mayonaise

Bestrijk het bladerdeeg met de vegan mayo, bestrooi met de rest van de tijm.

16
16

Snijd elke rol in 12 stukjes, verdeel ze over de bakplaat zodat ze elkaar niet raken.

17
17

Bak in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.