Italiaanse hapjes

Saluti! In Italië wordt er over het algemeen later op de avond gegeten. Daarom is de borrel voor Italianen heel belangrijk en daar maken ze dan ook een feestje van. De lekkerste italiaanse hapjes voor de aperitivo, zoals de Italianen dat borrelmoment noemen vind je hier bij Allerhande!

Italiaanse borrelplank

Ingrediënten

Aantal personen

125 gram mini-mozzarellabolletjes

7.5 gram verse basilicum

200 gram snoeptomaatjes

100 gram sweet piquanté peppers

150 gram nocellara olijven

70 gram parmaham

70 gram venkelsalami

80 gram mortadella

40 gram rucola

1 eetlepel (olijf)olie

Dit heb je nodig

  • partyprikkers

  1. Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.

  2. Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.