Kro­kan­te pro­s­ci­ut­to­bak­jes met as­per­ge­tips & buf­fel­moz­za­rel­la

  • borrelhapje
  • 10 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(4) waardeer
italiaans borrelhapje 10 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 10 holtes
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de plakken prosciutto in de breedte. Leg twee plakken prosciutto overlappend in een holte van de muffinvorm, zodat er een bakje ontstaat. Maak zo alle bakjes. Bak de bakjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant in het midden van de oven.
  2. Bestrijk ondertussen de aspergetips met de olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. Keer regelmatig.
  3. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in 10 stukjes. Halveer de druiven. Verdeel de mozzarella en druiven over de prosciuttobakjes. Leg de asperges erop en besprenkel met de cremaceto en garneer met de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 51-52

Krokante prosciuttobakjes met aspergetips & buffelmozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te pro­s­ci­ut­to­bak­jes met as­per­ge­tips & buf­fel­moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 140 g Prosciutto di Parma

Halveer de plakken prosciutto in de breedte.

3
3

Leg twee plakken prosciutto overlappend in een holte van de muffinvorm, zodat er een bakje ontstaat.

4
4

Maak zo alle bakjes. Bak de bakjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant in het midden van de oven.

5
5
  • 50 g aspergetips
  • ½ el milde olijfolie

Bestrijk ondertussen de aspergetips met de olie.

6
6

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. Keer regelmatig.

7
7
  • 125 g buffelmozzarella
  • 5 pitloze blauwe druiven

Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in 10 stukjes. Halveer de druiven.

8
8

Verdeel de mozzarella en druiven over de prosciuttobakjes.

9
9
  • 2 el Mazzetti cremaceto balsamico
  • 25 g tuinkers

Leg de asperges erop en besprenkel met de cremaceto en garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.