bewaar
Krokante prosciuttobakjes met aspergetips & buffelmozzarella
Krokante prosciuttobakjes met aspergetips & buffelmozzarella
bewaar

Krokante prosciuttobakjes met aspergetips & buffelmozzarella

10 min. bereiden
10 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

10 porties

140 g

Prosciutto di Parma

50 g

aspergetips

½ el

milde olijfolie

125 g

buffelmozzarella

5

pitloze blauwe druiven

2 el

Mazzetti cremaceto balsamico

25 g

tuinkers

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 10 holtes

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de plakken prosciutto in de breedte. Leg twee plakken prosciutto overlappend in een holte van de muffinvorm, zodat er een bakje ontstaat. Maak zo alle bakjes. Bak de bakjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant in het midden van de oven.

2

Bestrijk ondertussen de aspergetips met de olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. Keer regelmatig.

3

Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in 10 stukjes. Halveer de druiven. Verdeel de mozzarella en druiven over de prosciuttobakjes. Leg de asperges erop en besprenkel met de cremaceto en garneer met de tuinkers.