Crostini hapjes
Crostini hapjes

Crostini hapjes

Crostini zijn eigenlijk gewoon toastjes, maar dan extra lekker. Met deze recepten maak je diverse crostini voor borrels, feestjes en diners. Varieer erop los!

Bruschetta carpaccio

Bruschetta carpaccio

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een het stokbrood in 8 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de plakjes met de olijfolie en bestrooi met de kaas. Bak de bruschetta in het midden van de oven ca. 8 min.
  2. Haal uit de oven en laat de crostini eventueel iets afkoelen. Beleg de bruschetta met de carpaccio en rucola. Besprenkel met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit dezelfde verpakking.
Wat zijn crostini?

Wat zijn crostini?

Crostini zijn dunne sneetjes stokbrood die je besprenkelt met olijfolie en kort grilt in de oven. Deze heerlijke borrelhapjes vinden hun oorsprong in Toscane en de naam betekent letterlijk vertaald: dun toastje. Hoe je crostini maakt? Snijd stokbrood in plakjes van circa 0.5 - 1 cm dikte en besprenkel met extra vierge olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de stokbroodplakjes zo’n 9 minuten. Beleg je crostini met je favoriete toppings of bewaar ze zonder toppings maximaal één week in de koelkast in een goed afgesloten trommel of bak.