Crispy gevuld eitje met avocado en wasabi

Zachte avocado en wasabi in een supercrunchy eitje maken dit klassieke borrelhapje net wat luxer en verrassender. Perfect om van tevoren klaar te maken én ideaal voor bij de borrel.

175 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook ⅘ eieren in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers er voorzichtig uit en doe in de hoge beker van de staafmixer.

  2. Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Maal het norivel in de hakmolen grof. Meng het sesamzaad, de zeezoutvlokken en versgemalen peper erdoor.

  3. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en voeg met de mayonaise en wasabi toe aan de eidooiers. Pureer met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in de spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.

  4. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe de bloem en panko elk in een diep bord.

  5. Wentel de gekookte eiwithelften achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur in 2-3 min. lichtbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

  6. Spuit de eivulling in de eihelften en bestrooi met het nori-sesammengsel. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.

Crispy gevuld eitje met avocado en wasabi

Zachte avocado en wasabi in een supercrunchy eitje maken dit klassieke borrelhapje net wat luxer en verrassender. Perfect om van tevoren klaar te maken én ideaal voor bij de borrel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig