Gevulde eitjes met avocado en wasabicrunch
Gevulde eitjes met een romige, pittige bite door de mix van avocado en wasabi. Een klassieker met een moderne twist.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 10 middelgrote eieren
- 30 g wasabibollen (zak 150 g)
- 1 el sesamzaad
- 1 eetrijpe avocado
- 4 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 2½ tl wasabipaste (tube 43 g)
- 25 g wilde zalmeitjes (potje 50 g)
- 1 sushi norivel (zeewier)
Keukenspullen
- keukenmachine
- spuitzak met kartelmondje
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
- Maal ondertussen de wasabibollen zeer fijn in de keukenmachine. Houd apart en meng met het sesamzaad. Maak de kom schoon.
- Halveer de eieren, haal voorzichtig de dooiers eruit en doe ze in de kom van de keukenmachine. Leg het witte deel op een schaal met de snijkant naar boven.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Voeg de avocado, mayonaise, het citroensap en de wasabipaste toe aan het eigeel. Maal fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Bestrooi een bord met het wasabikruim en plaats de eitjes erop. Garneer met de zalmeitjes en het in stukjes gescheurde norivel. Serveer direct.
variatietip:
Kun je geen wilde zalmeitjes vinden? Dan kun je dit gerecht ook zonder de eitjes maken.

Ei koken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 95 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 85 mg
Ook te zien in
Gevulde eitjes met avocado en wasabicrunch
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde eitjes met avocado en wasabicrunch

- 10 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.

- 30 g wasabibollen
- 1 el sesamzaad
Maal ondertussen de wasabibollen zeer fijn in de keukenmachine. Houd apart en meng met het sesamzaad. Maak de kom schoon.
Tip: Je kunt ze ook in de beker met de staafmixer fijnmalen.

Halveer de eieren, haal voorzichtig de dooiers eruit en doe ze in de kom van de keukenmachine. Leg het witte deel op een schaal met de snijkant naar boven.

- 1 eetrijpe avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

- 4 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 2½ tl wasabipaste
Voeg de avocado, mayonaise, het citroensap en de wasabipaste toe aan het eigeel. Maal fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Bestrooi een bord met het wasabikruim en plaats de eitjes erop.

- 25 g wilde zalmeitjes
- 1 sushi norivel (zeewier)
Garneer met de zalmeitjes en het in stukjes gescheurde norivel. Serveer direct. Lekker!
variatietip:
Kun je geen wilde zalmeitjes vinden? Dan kun je dit gerecht ook zonder de eitjes maken.