Kerst­boom van sus­hi

Een kerstboom van sushi? Je leest het goed!

  • borrelhapje
  • 40 stuks
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 1 uur wachten
(3) waardeer
japans borrelhapje Een kerstboom van sushi? Je leest het goed! 40 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • uitsteekvormpje ster ø 2 cm
  • sushimatje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de komkommer doormidden en snijd er een plak van 1 cm dik af. Steek hier met het stekertje een ster uit. Dit wordt de piek van de boom. Schil de rest van de komkommer met een dunschiller en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze stukken vervolgens. Snijd de zalm in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.
  3. Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de zalm, avocado en komkommer in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan zalm, avocado, komkommer en bestrooi met wat sesamzaad.
  4. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes.
  5. Stapel de sushi op tot een kerstboom. Begin met 14 stukjes en bouw verder met 8, daarna 7, dan 5, 3, 2 en eindig met 1 stukje. Zet daar de ster boven op. Versier met de zalmeitjes. Serveer met de sojasaus, de wasabi en de gember.

Tip:

Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

video

Kerst­boom van sus­hi

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in
december 2018

Kerstboom van sushi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­boom van sus­hi

1
1
  • 250 g Saitaku sushi rice
  • 75 ml Saitaku rijstazijn

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.

2
2
  • 1 el wit sesamzaad

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer doormidden en snijd er een plak van 1 cm dik af. Steek hier met het stekertje een ster uit. Dit wordt de piek van de boom.

4
4

Schil de rest van de komkommer met een dunschiller en snijd hem in de lengte in vieren.

5
5

Verwijder de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze stukken vervolgens.

6
6
  • 300 g verse biologische zalmfilet
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de zalm in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.

7
7
  • 5 norivellen

Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.

8
8

Verdeel de zalm, avocado en komkommer in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan zalm, avocado, komkommer en bestrooi met wat sesamzaad

9
9

Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.

10
10

Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes.

11
11

Stapel de sushi op tot een kerstboom. Begin met 14 stukjes en bouw verder met 8, daarna 7, dan 5, 3, 2 en eindig met 1 stukje.

12
12
  • 50 g wilde zalmeitjes in pot
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 1 tl wasabipaste
  • 2 el Saitaku sushigember

Zet daar de ster boven op. Versier met de zalmeitjes. Serveer met de sojasaus, de wasabi en de gember.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.