Kerstboom van sushi
Een kerstboom van sushi? Je leest het goed!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g Saitaku sushi rice
- 75 ml Saitaku rijstazijn
- 1 el wit sesamzaad
- 1 komkommer
- 300 g verse biologische zalmfilet
- 1 eetrijpe avocado
- 5 norivellen
- 50 g wilde zalmeitjes in pot
- 3 el Japanse sojasaus
- 1 tl wasabipaste
- 2 el Saitaku sushigember
Keukenspullen
- uitsteekvormpje ster ø 2 cm
- sushimatje
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
- Snijd de komkommer doormidden en snijd er een plak van 1 cm dik af. Steek hier met het stekertje een ster uit. Dit wordt de piek van de boom. Schil de rest van de komkommer met een dunschiller en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze stukken vervolgens. Snijd de zalm in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.
- Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de zalm, avocado en komkommer in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan zalm, avocado, komkommer en bestrooi met wat sesamzaad.
- Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes.
- Stapel de sushi op tot een kerstboom. Begin met 14 stukjes en bouw verder met 8, daarna 7, dan 5, 3, 2 en eindig met 1 stukje. Zet daar de ster boven op. Versier met de zalmeitjes. Serveer met de sojasaus, de wasabi en de gember.
Tip:
Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Kerstboom van sushi
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 55 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Kerstboom van sushi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kerstboom van sushi
- 250 g Saitaku sushi rice
- 75 ml Saitaku rijstazijn
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.
- 1 el wit sesamzaad
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
- 1 komkommer
Snijd de komkommer doormidden en snijd er een plak van 1 cm dik af. Steek hier met het stekertje een ster uit. Dit wordt de piek van de boom.
Schil de rest van de komkommer met een dunschiller en snijd hem in de lengte in vieren.
Verwijder de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze stukken vervolgens.
- 300 g verse biologische zalmfilet
- 1 eetrijpe avocado
Snijd de zalm in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.
- 5 norivellen
Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.
Verdeel de zalm, avocado en komkommer in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan zalm, avocado, komkommer en bestrooi met wat sesamzaad
Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.
Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes.
Stapel de sushi op tot een kerstboom. Begin met 14 stukjes en bouw verder met 8, daarna 7, dan 5, 3, 2 en eindig met 1 stukje.
- 50 g wilde zalmeitjes in pot
- 3 el Japanse sojasaus
- 1 tl wasabipaste
- 2 el Saitaku sushigember
Zet daar de ster boven op. Versier met de zalmeitjes. Serveer met de sojasaus, de wasabi en de gember.