Dragon roll sushi

Indruk maken tijdens je sushi-avond? Maak een dragon roll! Deze kleurrijke uramaki heeft rijst aan de buitenkant, knapperige tempuragarnaal binnenin en wordt afgemaakt met avocado en spicy mayonaise.

105 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de tempuragarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het groen van het bosuitje in dunne ringen.

  2. Doe de rijst in een grote kom en spoel onder koud stromend water. Giet af en herhaal dit proces, totdat het water helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verwarm in een pannetje de rijstazijn met de suiker en het zout, totdat alles volledig is opgelost.

  4. Schep de gekookte rijst in een ondiepe kom (gebruik geen metaal!). Giet het azijnmengsel erover en meng dit met een houten lepel of rijstspatel in luchtige bewegingen door de rijst. Laat afkoelen onder een vochtige theedoek.

  5. Halveer de halve komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in de lengte in repen van 0.5 cm dik. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in de lengte in heel dunne plakjes. Gebruik een halve avocado voor de vulling, bewaar de rest voor de topping.

  6. Knip ongeveer ⅓ van elk norivel af langs de lange zijde, zodat je een vel van 20 x 15 cm overhoudt. Leg het norivel met de ruwe kant naar boven en de lange zijde naar je toe op een met vershoudfolie bekleed sushimatje.

  7. Verdeel met natte handen een dunne laag sushirijst over het hele norivel. Draai het vervolgens om, zodat de rijst onderop ligt.

  8. Leg een strook komkommer, avocado en tempuragarnalen over de lengte van het norivel, net onder het midden. Zorg dat je niet te veel vulling gebruikt. Rol de sushi stevig op met behulp van het matje.

  9. Leg de plakjes van een halve avocado dakpansgewijs over de sushirol en verdeel ze gelijkmatig. Bedek de rol met vershoudfolie en druk voorzichtig aan met het matje.

  10. Snijd de rol met een scherp, vochtig mes in 6 gelijke stukken. Spuit de spicy mayo in een vloeiende beweging over de rol en bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Serveer de dragon roll met de sojasaus, wasabipasta en sushigember.

  • bereidingstipBestrijk de avocado met een beetje zoete unagisaus voor extra smaak.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Dragon roll sushi

Indruk maken tijdens je sushi-avond? Maak een dragon roll! Deze kleurrijke uramaki heeft rijst aan de buitenkant, knapperige tempuragarnaal binnenin en wordt afgemaakt met avocado en spicy mayonaise.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig