Avocadofrieten met wasabidip
Wil je avocado eens bijzonder presenteren? Frituur 'm!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 liter frituurolie
- 4 el mayonaise
- 4 el volle kwark
- ½ tl wasabi
- 2 rijpe avocado's (maar niet te zacht)
- 2 middelgrote eieren
- 3 el tarwebloem
- 40 g panko (Japans paneermeel)
Keukenspullen
- keukenpapier
- schuimspaan
Advertentie
Bereiden
- Doe de frituurolie in een hoge, ruime pan of frituurpan en verhit tot 180 °C.
- Meng ondertussen de mayonaise, kwark en wasabi in een kom. Breng de dip op smaak met peper en eventueel zout.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in de lengte in 4 parten. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de tarwebloem, het eiwit en de panko in 3 afzonderlijke kommen.
- Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.
- Serveer met de wasabidip.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 42 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 120 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Avocadofrieten met wasabidip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Avocadofrieten met wasabidip
- 2 liter frituurolie
Doe de frituurolie in een hoge, ruime pan of frituurpan en verhit tot 180 °C.
- 4 el mayonaise
- 4 el volle kwark
- ½ tl wasabi
Meng ondertussen de mayonaise, kwark en wasabi in een kom.
Breng de dip op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 rijpe avocado's
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in de lengte in 4 parten.
- 2 middelgrote eieren
- 3 el tarwebloem
- 40 g panko
Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de tarwebloem, het eiwit en de panko in 3 afzonderlijke kommen.
Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin
Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.
Serveer met de wasabidip.