Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim
Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim

Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim

Pastinaak een vergeten groente? No more! Hij steelt de show in deze heerlijke soep!

25 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

4 takjes

verse tijm

2 el

milde olijfolie

1 tl

gemalen komijn

1 liter

kokend water

1

Maggi groentebouillontablet met natuurlijke ingrediënten

80 g

pancetta

62½ g

crème fraîche

3 el

water

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

Pastinaak een vergeten groente? No more! Hij steelt de show in deze heerlijke soep!

Aan de slag

1

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak, de helft van de tijmblaadjes en de gemalen komijn toe en bak 2 min. mee. Voeg het kokende water toe, verkruimel de groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 min. gaar.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. heel krokant, zodat je ‘m goed kunt verkruimelen. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel zo fijn mogelijk. Roer de crème fraîche los met het water.

4

Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl in de soep. Bestrooi met de pancettakruim en de rest van de tijmblaadjes.

tip

serveertipJe kunt de soep ook in kleine glaasjes serveren als een amuse.