bewaar
Pastinaaksoep met truffel & kaaskletskoppen
Pastinaaksoep met truffel & kaaskletskoppen
bewaar

Pastinaaksoep met truffel & kaaskletskoppen

Upgrade je soep met truffelolie en een zelfgemaakte kletskop van Parmezaan. Gouden combi!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 g

pastinaak

2 el

milde olijfolie

750 ml

water

1

kippenbouillontablet

80 g

Parmezaanse kaas

1 el

olijfolie met truffelaroma

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

  • staafmixer

Upgrade je soep met truffelolie en een zelfgemaakte kletskop van Parmezaan. Gouden combi!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui en knoflook grof. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in gelijke stukken.

2

Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.

3

Rasp de kaas. Maak ronde hoopjes kaas van ca. Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper. Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Neem de kaaskletskoppen met een spatel van het bakpapier. Leg ze over een deegroller heen en laat afkoelen op een rooster.

4

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen, besprenkel met de truffelolie en bestrooi met de tuinkers. Serveer de kaaskletskoppen erbij.

bewaartipJe kunt de soep een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op laag vuur. Je kaaskletskoppen kun je ook van tevoren maken.

serveertipJe kunt de truffelolie er ook apart bij serveren.