Gepofte knoflooksoep met chorizo-olie
Gepofte knoflooksoep met chorizo-olie

Gepofte knoflooksoep met chorizo-olie

Deze knoflooksoep krijgt éxtra smaak als je 'm een dag van tevoren maakt.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
redelijk pittig
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bollen

knoflook

2 el

milde olijfolie

100 g

chorizoworst

600 g

kruimige aardappel

1¼ liter

water

2

kippenbouillontabletten

125 ml

verse slagroom

5 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze knoflooksoep krijgt éxtra smaak als je 'm een dag van tevoren maakt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de bollen knoflook zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de bollen in een vuurvast schaaltje of op een bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en pof ca. 30 min. in het midden van de oven.

2

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van een ½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes 5-6 min. op laag vuur tot ze beginnen te kleuren en de chorizo-olie vrijkomt. Schep de blokjes met de olie uit de pan in een bakje.

3

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de aardappel 3 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de soep 12 min. op laag vuur koken.

4

Neem de knoflook uit de oven, laat iets afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil. Voeg samen met de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer glad. Snijd de peterselie fijn.

5

Verdeel de soep over kommen of borden. Verdeel eerst de chorizoblokjes en dan de chorizo-olie erover. Garneer met de peterselie en serveer.

tip

bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Wacht met stap 5 tot vlak voor serveren.

bereidingstipJe kunt dit recept makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt.