Cham­pig­non­soep ge­bon­den

Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.

(12) waardeer
hoofdgerecht Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s. 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.
  2. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de witte champignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
  3. Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg 100 ml slagroom (per 4 personen) toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de gebakken kastanjechampignons, de rest van de slagroom en de rest van de tijm erover.

variatietip:

Liever een vegetarische soep? Gebruik dan groentebouillontabletten i.p.v. kippenbouillon.

combinatietip:

Lekker met knoflookcrostini’s. Halveer hiervoor een knoflookteen. Snijd een ciabattabrood in dunne plakken, bestrijk met olie en wrijf de snijkant van de knoflook over de ciabatta. Bak de sneetjes in 8 min. knapperig in de oven op 180 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
september 2019 , Receptkaart 2020 week 05-06

Champignonsoep gebonden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­soep ge­bon­den

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 650 g champignons

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.

3
3
  • 15 g verse tijm

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de witte champignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig.

4
4
  • 60 g tarwebloem

Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee.

5
5
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water

Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

6
6
  • 250 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

7
7
  • 15 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper.

8
8
  • 100 ml verse slagroom

Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

9
9
  • 25 ml verse slagroom

Verdeel de soep over kommen. Verdeel de gebakken kastanjechampignons, de rest van de slagroom en de rest van de tijm erover.

variatietip:

Liever een vegetarische soep? Gebruik dan groentebouillontabletten i.p.v. kippenbouillon.

combinatietip:

Lekker met knoflookcrostini’s. Halveer hiervoor een knoflookteen. Snijd een ciabattabrood in dunne plakken, bestrijk met olie en wrijf de snijkant van de knoflook over de ciabatta. Bak de sneetjes in 8 min. knapperig in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.