Cham­pig­non­soep ge­bon­den

Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.

(5) waardeer
hoofdgerecht Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de roomboter in een soeppan en fruit de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de champignons en 2/3 van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak laatste 3 min. mee.
  2. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken. Voeg 100 ml slagroom toe (per 4 personen) en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de rest van de blaadjes tijm erover. Garneer met de rest van de slagroom.

variatietip:

Liever een vegetarische soep? Gebruik dan groentebouillontabletten i.p.v. kippenbouillon.

combinatietip:

Lekker met knoflookcrostini’s. Halveer hiervoor een knoflookteen. Snijd een ciabattabrood in dunne plakken, bestrijk met olie en wrijf de snijkant van de knoflook over de ciabatta. Bak de sneetjes in 8 min. knapperig in de oven op 180 °C.

serveertip:

Lekker met gebakken (kastanje)champignons als garnering voor de soep.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 17 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Champignonsoep gebonden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­soep ge­bon­den

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 650 g champignons

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de roomboter in een soeppan en fruit de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.

3
3
  • 15 g verse tijm

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de champignons en 2/3 van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig.

4
4
  • 60 g tarwebloem

Voeg na 7 min. de bloem toe en bak laatste 3 min. mee.

5
5
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water

Verkruimel de bouillontablet erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken.

6
6
  • 100 ml verse slagroom

Voeg de slagroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

7
7
  • 25 ml verse slagroom

Verdeel de soep over kommen. Verdeel de rest van de blaadjes tijm erover. Garneer met de rest van de slagroom.

variatietip:

Liever een vegetarische soep? Gebruik dan groentebouillontabletten i.p.v. kippenbouillon.

combinatietip:

Lekker met knoflookcrostini’s. Halveer hiervoor een knoflookteen. Snijd een ciabattabrood in dunne plakken, bestrijk met olie en wrijf de snijkant van de knoflook over de ciabatta. Bak de sneetjes in 8 min. knapperig in de oven op 180 °C.

serveertip:

Lekker met gebakken (kastanje)champignons als garnering voor de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.