Champignonsoep gebonden
Champignonsoep gebonden

Champignonsoep gebonden

Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.

35 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

650 g

champignons

65 g

ongezouten roomboter

15 g

verse tijm

60 g

tarwebloem

2

kippenbouillontabletten

1 liter

water

250 g

kastanjechampignons

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.

2

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de witte champignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

3

Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper.

4

Voeg 100 ml slagroom (per 4 personen) toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de gebakken kastanjechampignons, de rest van de slagroom en de rest van de tijm erover.

tip

variatietipLiever een vegetarische soep? Gebruik dan groentebouillontabletten i.p.v. kippenbouillon.

combinatietipLekker met knoflookcrostini’s. Halveer hiervoor een knoflookteen. Snijd een ciabattabrood in dunne plakken, bestrijk met olie en wrijf de snijkant van de knoflook over de ciabatta. Bak de sneetjes in 8 min. knapperig in de oven op 180 °C.