Paddenstoelensoep met bladerdeegdakje
Paddenstoelensoep met bladerdeegdakje
bewaar
bewaar

Paddenstoelensoep met bladerdeegdakje

Haal de herfst in huis met deze paddenstoelensoep. Met een bladerdeegdakje voor extra comfort.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
37waarderingen

11 ingrediënten

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit 50 g roomboter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook na 2 min. toe.

2

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de kastanjechampignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee, roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het kokend water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Scheur de oesterzwammen in repen van 1½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de repen op hoog vuur in 5 min. bruin. Haal van het vuur en schep de rest van de boter erdoor.

4

Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een grove soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de gebakken oesterzwammen erover.

5

Dek elke soepkom af met een plakje bladerdeeg en prik er in het midden met een scherp mesje een klein kruisje in. Bestrooi met de rest van de tijm, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 min. in de oven tot het bladerdeeg lichtbruin en knapperig is. Serveer direct.

variatietipToch liever vlees? Vervang de oester - zwammen dan door 125 g gerookte gebakken spekreepjes.
bewaartipDe soep is t/m stap 4 tot 1 dag van tevoren te maken. Warm op middelhoog vuur op en zet daarna in de oven.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelensoep met bladerdeegdakje

Haal de herfst in huis met deze paddenstoelensoep. Met een bladerdeegdakje voor extra comfort.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig