Paddenstoelenpasteitje

340 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook in water met zout 5 min. Giet af en houd apart. Snijd de courgette in blokjes van 1.5 cm. Snijd je champignons en oesterzwammen grof.

  2. Smelt de helft van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 5 min. op laag vuur (roux). Roer regelmatig. Los ondertussen het bouillontablet op in het kokende water en voeg toe aan de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus.

  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, oesterzwammen en courgette 5 min. op middelhoog vuur. Voeg bij de groenten en schep de aardappel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ingevette ovenschaaltjes. Dek af met een plak bladerdeeg. Duw met een vork de randjes aan.

  4. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de pasteitjes ca. 20 min. in de oven.

  • Roux maken

    Instructievideo - 00:45 min.

Paddenstoelenpasteitje

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig