Snel­le vis­soep

En met snel bedoelen we dan ook echt snel: in 15 minuten staat het op tafel.

(22) waardeer
frans hoofdgerecht En met snel bedoelen we dan ook echt snel: in 15 minuten staat het op tafel. 4 personen
4 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel het visbouillontablet en breng met de passata en het water aan de kook. Voeg de roerbakgroente toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe, breng opnieuw aan de kook en verwarm 3 min. op laag vuur.
  2. Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil en snijd de vrucht in parten. Meng het rasp door de soep. Schep de soep in de kommen en serveer met de citroenparten ernaast om naar smaak boven de soep uit te knijpen.

bereidingstip:

Op de camping? Deze maaltijdsoep maak je in 1 pan en is zo klaar! Ideaal vakantie-eten.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle vissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le vis­soep

1
1
  • 1 visbouillontablet
  • 690 g passata di pomodoro
  • 400 ml heet water

Verkruimel het visbouillontablet en breng met de passata en het water aan de kook.

2
2
  • 800 g koelverse roerbakgroenten Provençaals

Voeg de roerbakgroente toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.

3
3
  • 450 g diepvries gemengde zeevruchten

Voeg de zeevruchten toe, breng opnieuw aan de kook en verwarm 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil en snijd de vrucht in parten. Meng het rasp door de soep.

5
5

Schep de soep in de kommen en serveer met de citroenparten ernaast om naar smaak boven de soep uit te knijpen.

bereidingstip:

Op de camping? Deze maaltijdsoep maak je in 1 pan en is zo klaar! Ideaal vakantie-eten.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.