Griekse rijstschotel uit de oven
Griekse rijstschotel uit de oven

Griekse rijstschotel uit de oven

Go greek met feta, groenten en oregano.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

800 g

Provençaalse roerbakmix

1 el

gedroogde oregano

300 g

kipgehakt gekruid

200 g

Lassie halfvolkorenrijst

690 g

biologische passata di pomodoro

200 ml

heet water

150

AH Biologisch feta

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Go greek met feta, groenten en oregano.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente, knoflook en oregano 5 min. op middelhoog vuur.

2

Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt. Roer de rijst zonder te koken, de passata en het water door het groentemengsel. Voeg de balletjes toe en breng aan de kook. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.

3

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem na 20 min. uit de oven. Roer door en verkruimel de feta erover en bak nog ca. 10 min. zonder aluminiumfolie in de oven.