Griekse rijstsalade met kipspies, dille & olijven
Griekse rijstsalade met kipspies, dille & olijven

Griekse rijstsalade met kipspies, dille & olijven

Er is tzatziki. Er is moussaka. En er is... Griekse rijstsalade!

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Lassie halfvolkorenrijst

1

citroen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

½

komkommer

10 g

verse dille

300 g

gekruid kipgehakt

3 el

traditionele olijfolie

200 g

broccolirijst

100 g

AH Biologische koelvers Griekse kalamon-olijf

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • grillpan

  • aluminiumfolie

Er is tzatziki. Er is moussaka. En er is... Griekse rijstsalade!

Aan de slag

1

Kook de rijst in 8 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in partjes. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne boogjes.

3

Snijd de dille fijn en meng ⅓ door het gehakt. Verdeel het gehakt in 8 porties (per 4 personen) en kneed in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesen op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

4

Meng ondertussen het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng samen met de paprika, broccolirijst en olijven door de rijst. Laat 10 min. losjes afgedekt met folie staan om de smaken goed in te laten trekken.

5

Schep de komkommer en de rest van de dille door de rijstsalade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de salade met de kipspiesen en citroenpartjes.