Kip-paprikastoof met halfvolkoren rijst
Kip-paprikastoof met halfvolkoren rijst

Kip-paprikastoof met halfvolkoren rijst

Je oude vertrouwde witte rijst, met een verantwoorde twist.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Lassie halfvolkorenrijst

2

rode uien

2

rode paprika's

1½ el

milde olijfolie

400 g

kipdijfiletreepjes

1 el

gedroogde oregano

690 g

passata basilico

100 g

AH Biologische koelvers Griekse kalamon-olijf

100 g

babyspinazie

Je oude vertrouwde witte rijst, met een verantwoorde twist.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2

Snipper ondertussen de rode uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, kipreepjes en oregano toe en bak 3 min.

3

Voeg de passata toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 7 min. op laag vuur stoven.

4

Halveer de olijven en voeg samen met de spinazie toe. Schep om en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de rijst.

tip

combinatietipLekker met platte peterselie.