Stoofgerechten
Stoofgerechten

Stoofgerechten

Stoofgerecht maken? Lekker! Van hachee tot patatje rendang en van coq au vin tot vignarola… Er valt van alles te stoven. We zetten al onze stoofjes op een rij, dus: stoof je uit!

Boeuf bourguignon maken: zo doe je dat

Boeuf bourguignon maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

750 g

ribrunderlappen

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

250 g

winterpeen

750 ml

Sangre de Toro Original

180 g

gerookt ontbijtspek

70 g

tomatenpuree

2 takjes

verse tijm

2

gedroogde laurierblaadjes

30 g

verse platte peterselie

250 g

champignons

320 g

zilveruitjes

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • schuimspaan

  • keukentouw

  1. Snijd de ribrunderlappen in stukken van 2 cm. Snijd de uien in ringen en de knoflook en winterpeen in plakjes. Meng het rundvlees in een kom met de ui, knoflook en peen en schenk de wijn erover. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal 30 min. voor gebruik uit de koelkast. Schep alleen het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  2. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak het spek 10 min. op laag vuur. Schep het spek uit de pan.
  3. Bak het vlees in het achtergebleven bakvet in de braadplan op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Schep uit de pan. Schep de groenten met behulp van een schuimspaan uit de marinade in de braadpan en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg het rundvlees, het spek en de marinade toe en breng aan de kook.
  4. Bind de tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie bij elkaar met een stukje keukentouw. Voeg dit bouquet garni toe aan het vlees. Laat 2.5 uur met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.
  5. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg samen met de champignons toe. Laat de boeuf bourguignon met de deksel schuin op de pan nog 30 min. sudderen.
  6. Proef of het vlees zacht genoeg is en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kruiden. Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi erover.