Snel­le Ita­li­aan­se voor­jaars­stoof (vig­na­rola)

Je maakt deze snelle stoof barstensvol voorjaarsgroenten met pancetta.

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Je maakt deze snelle stoof barstensvol voorjaarsgroenten met pancetta. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pancetta in reepjes van een ½ cm breed. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 2 min. Voeg de tuinbonen, tuinerwten en artisjokharten toe. Blus af met de witte wijn, de kippenbouillontablet en het water. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de salade-ui, munt, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de spinazie toe aan de lentestoof en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Snelle Italiaanse voorjaarsstoof (vignarola)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Ita­li­aan­se voor­jaars­stoof (vig­na­rola)

1
1
  • 160 g pancetta
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de pancetta in reepjes van een ½ cm breed. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 2 min.

2
2
  • 450 g diepvries fijne tuinbonen
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 200 g koelverse gemarineerde artisjokharten
  • 125 ml droge witte wijn
  • ½ kippenbouillontablet
  • 200 ml water

Voeg de tuinbonen, tuinerwten en artisjokharten toe. Blus af met de witte wijn, de kippenbouillontablet en het water.

3
3

Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.

4
4
  • 1 bosje salade-ui
  • 10 g verse munt
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

5
5
  • 100 g babyspinazie

Voeg de salade-ui, munt, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de spinazie toe aan de lentestoof en roer door.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.