Italiaanse kippensoep met tofette
Italiaanse kippensoep met tofette

Italiaanse kippensoep met tofette

Kippensoep op z'n Italiaans: met verse kruiden, pasta en venkel.

25 min. bereiden
20 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 el

milde olijfolie

320 g

kipdijfilet

2 liter

water

2

kippenbouillontabletten

10 g

Italiaanse kruidenmix

1

courgette

1

zoete ui

1

venkelknol

200 g

tofette

200 g

diepvries tuinerwten

1

citroen

Kippensoep op z'n Italiaans: met verse kruiden, pasta en venkel.

Aan de slag

1

Verhit de olijfolie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de kipdijfilets in 4 min. rondom goudbruin aan. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng rustig tegen de kook aan. Haal de blaadjes van de takjes tijm, salie, oregano en rozemarijn en snijd fijn. Voeg toe aan de bouillon. Houd de soep 20 min. tegen de kook aan, zodat de kip helemaal gaar is.

2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Pel de ui en snijd in 8 partjes. Snijd de stelen en onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.

3

Voeg de tofette, ui en venkel toe aan de bouillon en breng aan de kook. Voeg na 8 min. de courgette en tuinerwten toe en laat nog 6 min. koken. Voeg de laatste 2 min. het kippenvlees toe. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de soep en pers de vrucht vervolgens uit. Voeg het sap naar smaak toe. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout.

tip

serveertipLekker met geraspte Parmezaanse kaas en ciabatta.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.