Kip­pen­soep met mais, zoe­te aard­ap­pel en zil­ver­vlies­rijst

Wees er als de kippen bij, want deze kippensoep is gezond en zit boordevol favo smaakmakers!

(10) waardeer
hoofdgerecht Wees er als de kippen bij, want deze kippensoep is gezond en zit boordevol favo smaakmakers! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
  3. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen.

variatietip:

Vervang de kip door bijvoorbeeld 540 g (gekookte) zwarte bonen of kidneybonen (per 4 personen).

combinatietip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 74 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­soep met mais, zoe­te aard­ap­pel en zil­ver­vlies­rijst

1
1
  • 200 g AH BASIC zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 385 g kipdijfilet
  • 400 g zoete aardappelen
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g maiskorrels in blik

Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken.

3
3
  • 2 el AH BASIC zonnebloemolie
  • 2 tl milde paprikapoeder

Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin.

4
4
  • 1¼ liter water
  • 1 Maggi kippenbouillontablet minder zout

Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

5
5

Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

6
6
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes.

7
7

Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen.

variatietip:

Vervang de kip door bijvoorbeeld 540 g (gekookte) zwarte bonen of kidneybonen (per 4 personen).

combinatietip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.