Stoofschotels
Stoofschotels

Stoofschotels

Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar ze zijn het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguignon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Zo maak je Vietnamees geinspireerde shortribs

Zo maak je Vietnamees geinspireerde shortribs

  1. Snijd de shortribs los en bestrooi rondom met zout. Verhit de olie in een grote braadpan en braad de shortribs een voor een op hoog vuur rondom goed bruin.
  2. Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van je mes en halveer in de lengte. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in parten. Neem het vlees uit de pan, laat 1 el bakvet zitten en fruit hierin het citroengras, de knoflook, gember, rode peper, sjalotten en de vijfkruidenpoeder. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.
  3. Leg het vlees met het bot omhoog terug in de pan en giet het water erbij, bestrooi met wat zout. Laat het vlees 2 uur met de deksel op de pan koken. Neem het vlees uit de pan en pluk met 2 vorken het vlees van het bot. Verwijder ook het vel. Haal ook het citroengras uit de saus. Laat ondertussen de saus inkoken. Dit duurt 30-40 min. Roer regelmatig.
  4. Neem de pan van het vuur en schep met een schuimspaan voorzichtig het vet van de saus. Schep het geplukte vlees terug in de pan. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in parten. Breng het vlees op smaak met 2 el limoensap (bij 8 personen) en de vissaus. Serveer met de rest van de limoen.